Ahvenet inkivääri-limettikastikkeessa

Annokset 2

Tässä reseptissä ei säästellä voita ja kermaa ja lopputulos on sen mukainen. Kullankeltaiset ahvenet tekevät kauppansa kastikkeen, uusien perunoiden ja kasvisten kanssa. Juomaksi sopii esimerkiksi raikas lähdevesi.

Ainekset:

4 Seilberg ahvenfileetä

voita paistamiseen

suolaa ja mustapippuria

Kastike:

3 cm pala inkivääriä

1 keskikokoinen sipuli

1 tl kurkumaa

1 limetti

4 dl kalalientä

100 g voita

1 rkl maizenaa

2 dl kermaa

Valmistus:

  1. Valmista kastike hienontamalla sipuli ja inkivääri, kuullota kurkuman kanssa voissa. Vatkaa voi kiehuvaan kalaliemeen ja lisää sipuli-inkiväärisilppuun. Lisää maizena ja kerma, sekoita hyvin. Lisää lopuksi kastikkeeseen raastettu limetin kuori ja mehu. Kuumenna.
  2. Paista ahvenet voissa, mausta suolalla ja pippurilla.