Kuhahamppari

Annokset 2

Kuhahamppari on reilu vaihtoehto, josta hampurilaisten ystävät eivät voi olla pitämättä. Hölskykurkut antavat ruokaan raikkaan säväyksen. Ruokajuomaksi olutta.

Ainekset:

4 nahatonta Seilberg kuhafileetä

4 briossisämpylää

1 tl suolaa

1 rkl öljyä

1 rkl sitruunamehua

Kastike:

½ dl majoneesia

½ dl kermaviiliä

1 tl piparjuuritahnaa

Lisukkeet: tomaattiviipaleita ja babypinaattia, hölskykurkkuja

Valmistus:

  1. Tee hölskykurkut kannelliseen purkkiin. Puolita kurkku pitkittäin ja leikkaa siitä juustohöylällä suikaleita. Lisää päälle silputtua tilliä. Liuota ½ tl suolaa ja 1 rkl sokeria 2 ruokalusikalliseen väkiviinietikkaa ja kaada kurkkujen päälle. Laita kansi päälle ja hölskyttele. Anna maustua hetki viileässä.
  2. Leikkaa kuhafileet muutaman sentin levyisiksi viipaleiksi, mausta suolalla ja anna maustua hetki.
  3. Sekoita kastike.
  4. Paista kuhapalat öljyssä ja mausta sitruunamehulla.
  5. Lämmitä sämpylät halkaistuna.
  6. Asettele pohjalle babypinaattia, kalapalat, kastike ja kurkut. Kansi päälle.