Lohihamppari
4 annosta
Suolaista ja makeaa yhdistelevä lohihamppari on takuulla herkkunälkää tyydyttävä annos. Saattaa tosin käydä niin että tekee mieli lisää mutta minkäs sille voi? Tonic-vesi sopii ruokajuomaksi tämän herkkuleivän kanssa.
Ainekset:
4 Seilberg lohipihviä
Hyvää öljyä paistamiseen
4 Hampurilaissämpylää
1 kypsä avocado
1 punasipuli
1 sitruuna
1 dl maustamatonta jogurttia
Kurkkua
Sokeria
Suolaa
Etikkaa
Salaattia
Tuoretta korianteria
Worcestershire-kastiketta
Valmistus:
- Muusaa avocado haarukalla ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, peitä ja laita jääkaappiin.
- Raasta kurkku, valuta nestettä pois ja sekoita jogurtin kanssa. Lisää seokseen sokeria, suolaa ja hieman etikkaa. Peitä ja laita jääkaappiin.
- Viipaloi punasipuli ohueksi, aseta työtasolle avocadon ja jogurttikastikkeen viereen.
- Lämmitä kaksi paistinpannua, toinen kalalle ja toinen leiville.
- Paista lohipihvejä kuumassa öljyssä n. 3 min per puoli. Paahda samalla leipiä kuivassa pannussa.
- Kasaa burgeri niin että alimmaisen leivän päälle tulee Worcestershire-kastike, sen päälle lusikallinen avocadomuusia, sitten lohipihvi jonka päälle punasipulia ja tuoretta korianteria, jonka päälle salaatti ja jogurttikastike.