Lohihamppari

4 annosta

Suolaista ja makeaa yhdistelevä lohihamppari on takuulla herkkunälkää tyydyttävä annos. Saattaa tosin käydä niin että tekee mieli lisää mutta minkäs sille voi? Tonic-vesi sopii ruokajuomaksi tämän herkkuleivän kanssa.

Ainekset:

4 Seilberg lohipihviä

Hyvää öljyä paistamiseen

4 Hampurilaissämpylää

1 kypsä avocado

1 punasipuli

1 sitruuna

1 dl maustamatonta jogurttia

Kurkkua

Sokeria

Suolaa

Etikkaa

Salaattia

Tuoretta korianteria

Worcestershire-kastiketta

Valmistus:

  1. Muusaa avocado haarukalla ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, peitä ja laita jääkaappiin.
  2. Raasta kurkku, valuta nestettä pois ja sekoita jogurtin kanssa. Lisää seokseen sokeria, suolaa ja hieman etikkaa. Peitä ja laita jääkaappiin.
  3. Viipaloi punasipuli ohueksi, aseta työtasolle avocadon ja jogurttikastikkeen viereen.
  4. Lämmitä kaksi paistinpannua, toinen kalalle ja toinen leiville.
  5. Paista lohipihvejä kuumassa öljyssä n. 3 min per puoli. Paahda samalla leipiä kuivassa pannussa.
  6. Kasaa burgeri niin että alimmaisen leivän päälle tulee Worcestershire-kastike, sen päälle lusikallinen avocadomuusia, sitten lohipihvi jonka päälle punasipulia ja tuoretta korianteria, jonka päälle salaatti ja jogurttikastike.