Nieriäfileet piparjuurikastikkeella

2 annosta

Tällä raikkaalla reseptillä hurmaat huoletta vaativimmat suut. Usein yksinkertainen onkin parasta. Tarjoile haluamasi lisukkeen kanssa, paahdettu uusiperuna tai kuohkea kukkakaalimuusi olisi erinomainen vaihtoehto. Oletko koskaan kokeillut proseccoa ruokajuomana? Tämän kanssa kannattaa!

Ainekset:

2 kpl Seilberg nieriäfilee

1 sitruuna

Hieman oliviiöljyä

Hienoa merisuolaa ja valkopippuria maun mukaan

Reilu tukku tuoretta timjamia

Voita paistamiseen

Kastike:

150g ranskankermaa

1 salottisipuli

1/2 tl raastettua piparjuurta

Suolaa maun mukaan

Tippa etikkaa

Valmistus:

  1. Hiero sulatettujen fileiden päälle oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja puolikkaan sitruunan mehu.
  2. Hienonna timjami ja aseta sivuun toisen sitruunanpuolikkaan kanssa.
  3. Valmista kastike. Hienonna salottisipuli ja sekoita kastikeainekset keskenään, lisää etikkatippa viimeiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  4. Paista nieriät. Lämmitä pannu ja lisää reilusti voita paistamiseen. Paista nahkapuoli alaspäin n. 4min, käännä fileet varovasti ja lisää timjami. Paista fileitä 1-2 min, nosta lautaselle ja purista hieman sitruunamehua päälle.