Ahvenet inkivääri-limettikastikkeessa
Annokset 2
Tässä reseptissä ei säästellä voita ja kermaa ja lopputulos on sen mukainen. Kullankeltaiset ahvenet tekevät kauppansa kastikkeen, uusien perunoiden ja kasvisten kanssa. Juomaksi sopii esimerkiksi raikas lähdevesi.
Ainekset:
4 Seilberg ahvenfileetä
voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
Kastike:
3 cm pala inkivääriä
1 keskikokoinen sipuli
1 tl kurkumaa
1 limetti
4 dl kalalientä
100 g voita
1 rkl maizenaa
2 dl kermaa
Valmistus:
- Valmista kastike hienontamalla sipuli ja inkivääri, kuullota kurkuman kanssa voissa. Vatkaa voi kiehuvaan kalaliemeen ja lisää sipuli-inkiväärisilppuun. Lisää maizena ja kerma, sekoita hyvin. Lisää lopuksi kastikkeeseen raastettu limetin kuori ja mehu. Kuumenna.
- Paista ahvenet voissa, mausta suolalla ja pippurilla.