Nahalliset ja nahattomat ahvenfileet ovat siistejä fileitä, joissa laatu ja maku ovat kohdillaan. Aidosta nahallisesta ahvenfileestä valmistuu upeita ruokia, kestosuosikkimme. Pakastekalaa on helppo käsitellä ja se sopii hyvin erilaisiin ruokalajeihin. Valmistus on vaivatonta, mutta fileet kannattaa sulattaa oikein, jotta lopputulos on paras mahdollinen.
AHVENFILEE
Kuvaus: Nahallinen tai nahaton filee
Säilyvyys: pakastettuna 720 päivää
Alkuperä: Viro, makean veden villikala
Latinalainen nimi: Perca fluviatilis
Myyntierä: 300g vähittäismyynti, 5kg tukkumyynti
Sydänmerkitty tuote. Gluteeniton. Laktoositon.
Tuotetiedot
Valmistusohjeet
Ahvenfileet on suojattu ohuella jääkerroksella (glaseeraus) parhaan laadun säilyttämiseksi. Sulata fileet hitaasti pakkauksessaan jääkaapissa esimerkiksi yön yli, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa. Tai pikasulata ensin glaseeraus pois juoksevalla vedellä, levitä fileet lautaselle ja anna sulaa noin 1/2-1 tuntia. Kuivaa fileet varovasti talouspaperilla ennen kypsennystä.
- Paista pannulla keskilämmöllä n. 3 min
- Uunissa 200 °C:ssa 7-10 min
- Grillissä 4-5 min
- Mikroaaltouunissa (750W) 5 min
Säilytys
Säilytys -18 °C:ssa tai kylmemmässä. Sulanutta tuotetta ei saa jäädyttää uudelleen. Tuote säilyy: pakastelämpötilassa (-18 °C) pakkaukseen merkittyyn päivämäärään saakka; jääkaapin pakasteosassa (-6 °C) 7 vrk.
Ravintoarvo
Ravintoarvo / 100 g:
Energiaa:
Rasvaa:
– josta tyydyttynyttä:
Hiilihydraatit:
– joista sokereita:
Proteiinia:
Suolaa:
353 kJ (84 kcal)
1,7 g
0,2 g
0 g
0 g
17,1 g
0,1 g
Ainesosat
Ahven (Perca fluviatilis), pyydetty makeasta vedestä (Peipsijärvi). Pyyntitapa: Verkot | Ankkuroidut verkot | GNS / Merrat ja sulkupyydykset | Merrat | FPO. Alkuperämaa: Viro