NIERIÄFILEE

Nieriä on arvoistettu herkkä ja maukas öljypitoinen kala. Sen liha on kohtalaisen kiinteää, mutta siinä on hienompi hiutale kuin lohi tai taimen. Aidosta nahallisesta nieriäfileestä valmistuu upeita ruokia, kestosuosikkimme. Pakastekalaa on helppo käsitellä ja se sopii hyvin erilaisiin ruokalajeihin. Valmistus on vaivatonta, mutta fileet kannattaa sulattaa oikein, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Kuvaus: Nahallinen filee ja nahallinen fileeannospala

Säilyvyys: pakastettuna 720 päivää

Alkuperä: Islanti, kasvatettu

Latinalainen nimi: Salvelinus alpinus

Myyntierä: 300g vähittäismyynti, 5kg tukkumyynti

Sydänmerkitty tuote. Gluteeniton. Laktoositon.

Tuotetiedot

Valmistusohjeet

Nieriäfileet on suojattu ohuella jääkerroksella (glaseeraus) parhaan laadun säilyttämiseksi. Sulata fileet hitaasti pakkauksessaan jääkaapissa esimerkiksi yön yli, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa. Tai pikasulata ensin glaseeraus pois juoksevalla vedellä, levitä fileet lautaselle ja anna sulaa noin 1/2-1 tuntia. Kuivaa fileet varovasti talouspaperilla ennen kypsennystä.

  • Paista pannulla keskilämmöllä n. 3 min
  • Uunissa 200 °C:ssa 7-10 min
  • Grillissä 4-5 min
  • Mikroaaltouunissa (750W) 5 min

Säilytys

Säilytys -18 °C:ssa tai kylmemmässä. Sulanutta tuotetta ei saa jäädyttää uudelleen. Tuote säilyy: pakastelämpötilassa (-18 °C) pakkaukseen merkittyyn päivämäärään saakka; jääkaapin pakasteosassa (-6 °C) 7 vrk.

Ravintoarvo

Ravintoarvo / 100 g:

Energiaa:
Proteiinia:
Rasvojen kokonaismäärä:
– josta tyydyttyneitä:
– monityydyttymättömiä:
– kertatyydyttämättömiä:
Hiilihydraatit:
Natriumi:
Omega 3:
Rauta:
Kaliumi:
Kalsiumi:

1040 kJ (248 kcal)
19,1 g
19,1 g
2,96 g
4,83 g
10,72 g
0 g
0,071 g
2,7 mg
0,19 mg
0,433 g
0,008 g

Ainesosat

Nieriä (Salvelinus alpinus), ympäristöystävällisesti kasvatettu.
Alkuperämaa: Islanti